Viden, udvikling og samvær
2860 SøborgVælg område
Vis underviser
Arrangeret Af Pia Mengel
Ledige pladser

Frederiksberg Have

Ved spørgsmål ring til 39 69 33 33

I 1798 til 1804 omlægger Frederik VI Frederiksberg Have fra barokhave til en romantisk have. Den romantiske have var anlagt af Frederik IV omkring Frederiksberg Slot, beregnet for de kongelige, når de trængte til frisk luft. Det var tidens havemode at lave en romantisk landskabshave med slyngede stier og kanaler.
De stive barokformer og kaskader blev nedlagt og havens bassiner blev forbundet med kanaler. Disse medvirkede samtidig til at dræne de lavtliggende områder i haven, hvilket gav mulighed for at dyrke mange fremmedartede træer og buske, der var højeste mode på denne tid. Udover den romantiske have, finder man rester af den barokke have- bl.a. det restaurerede Kinesiske lysthus, Schweitzergrotten og andre spændende ting. Og hvis elefanterne er ude fra ZOO og trække frisk luft, kan vi også hilse på disse. Havens historie er naturligvis forbundet til Frederiksberg Slots historie, og derfor skal vi også høre om slottet samt historien om Struenses og Caroline Mathildes elskovsrede på dette smukke slot. Haven trives midt i storbyen og her holder mange fugle også til, sammen med insekter og flagermus, i de gamle træer og de mange sjældne planter. Turen slutter ved robådens anløbsplads, hvorfra de der har lyst, kan forlænge besøget med en ro-tur. Vores to guider vil levendegøre denne smukke gamle have, hvor storbyens turtelduer, børnefamilier, festglade unge og mange andre frederiksbergborgere, indånder frisk luft.

Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 30-04-2020, kl. 14:00

Ugedag Torsdag
Holdnr2022731
Adresse Frederiksberg Have
Frederiksberg Runddel 1
2000 Frederiksberg C
LokaleVed Runddelen
Holdtimer1
Antal mødegange1
AfdelingAOF Gentofte · Gladsaxe · Lyngby-Taarbæk

Kursusdage

30-04-2020 Torsdag 14:00  -  15:45

Faktaoplysning

Bemærk Mødested: Frederiksberg Rundel 3 E, 2000 Frederiksberg, ved porten ind til haven. Arrangementet omfatter rundvisning med intern guide.

Praktiske oplysninger


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.