Viden, udvikling og samvær
2860 SøborgVælg område
Vis underviser
Arrangeret Af Pia Mengel
Ledige pladser

Pompei-udstilling på Moesgård Museum

Ved spørgsmål ring til 39 69 33 33

På vej mod katastrofen - Pompei og Herkulanum. En udstilling i verdensklasse! Snyd ikke dig selv for denne måske eneste mulighed for at opleve udstillingens skatte. Denne udstilling vises i Danmark KUN på Moesgard. I efteråret 2015 slog Moesgård museum dørene op efter en total ombygning af museet. Udefra ligner det lidt et færøsk fjeld, der i vintertiden kan forvandles til en miniudgave af Holmekollen i Oslo. Museet har bl.a. 3 permanente udstillinger "middelalderen", "Danmarks Oldtid og den etnografiske udstilling: "De dødes liv". Herudover er der skiftende udstillinger og i år er der en fantastisk udstilling, hvis omdrejningspunkt er Pompei. Som første museum uden for Italien, har Moesgaard fået mulighed for at tage publikum med ind i den levende by Pompei, som byen tog sig ud på sit højdepunkt. I denne by samlede romerne alle trådene i Middelhavet, og her levede man det søde liv " la dolce vita", før katastrofen i Napolibugten i år 79, hvor byerne Pompei og Herkulanum blev begravet i vulkanen Vesuv´s aske, som følge af vulkanens lavastrøm. Kun få skatte fra antikkens verden har overlevet, og i dag er det et absolut højdepunkt for Moesgaard at kunne vise øjeblikke af hverdagslivet og begivenheder, der fandt sted for næsten 2000 år siden. Lige siden 1559, hvor udgravningerne begyndte og senere i 1700, hvor undersøgelserne begyndte, har den frygtelige katastrofe for området i Italien tiltrukket sig verdens opmærksomhed, og byerne er blevet besøgt af millioner af turister. Udstillingen rummer fornemme udlån på over 250 genstande fra 7 Italienske museer og kulturinstitutioner. Vi begynder besøget med en spændende rundvisning i særudstillingen, som er besøgets omdrejningspunkt. Herefter kan man på egen hånd studere særudstillingen eller museets faste udstillinger, bl.a. den seneste tilføjelse til de permanente udstillinger omhandlende Middelalderen. Frokosten hentes/indtages i cafeen umiddelbart efter rundvisningen, en picnicpose, som kan nydes, hvor og hvornår, man har lyst inden eller under hjemkørslen. Desuden serveres kaffe med sødt ved bussen inden hjemkørsel.

Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 08-11-2019, kl. 06:50

Ugedag Fredag
Holdnr925163
Adresse Hellerup Station
Ryvangs Allé 79
2900 Hellerup
LokaleVed busserne
Holdtimer1
Antal mødegange1
AfdelingAOF Gentofte · Gladsaxe · Lyngby-Taarbæk

Kursusdage

08-11-2019 Fredag 06:50  -  17:00

Faktaoplysning

Bemærk Turen omfatter bus t/r, turleder på hele turen, entré til Moesgård Museum samt guidet rundvisning i særudstillingen ved intern guide. Kaffe under busturen samt en let frokost, som kan spises på museet- eller i bussen på hjemturen. Pia Mengel holder foredrag i bussen om relevante emner på turen. OBS: tilmelding til og betaling for busture og rejser bindende fra 6 uger før arrangementsdatoen.

Praktiske oplysninger


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.