Viden, udvikling og samvær
2860 SøborgVælg område
Vis underviser
Pia Mengel
Ledige pladser

Grevinde Danners lejlighed

Ved spørgsmål ring til 39 69 33 33

Frederik VII var en populær konge, der forstod at leve og nyde livet, og han blev gift ikke mindre end 3 gange. Sidste giftemål var med balletdanserinden Louise Rasmussen, som kongen havde mødt hos bogtrykker Carl Berling. Senere åbnede Louise en modebutik på Vimmelskaftet 38 samtidig med at hun forsøgte at blive medlem af det bedre borgerskab, hvilket desværre ikke lykkedes. I 1850 blev Louise Rasmussen gift med kong Frederik VII, fik navnet Grevinde Danner og flyttede ved samme lejlighed ind i de kongelige gemakker. Efter kongens død i 1863 blev grevinden sat ud af disse. I den anledning købte hun ejendommen i Ny Vestergade 13 i 1864. Selv beboede hun 1. salen, hvor hun fik tidens kendte kunstnere til at dekorere vægge og lofter. Da Dansk Arbejdsgiverforening i 1974 overtog ejendommen, besluttede man at restaurere forhuset, som udgjorde kærnen i grevinde Danners lejlighed. Alt blev istandsat i overensstemmelse med den indretning og det nyklassiske udtryk, bygningen fra 1793 fik ved en ombygning i 1857, hvor dekorativt arbejde bl.a. var udført af Hilker, Skovgaard og Constantin Hansen. Paul Lærke fra Arbejdsgiverforeningen vil fortælle om stedets og dets næsten royale beboer.

Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 19-11-2018, kl. 11:00

Ugedag Mandag
Holdnr822563
Adresse Grevinde Danners lejlighed
Ny Vestergade 13
1471 København K
Lokalei porten
Holdtimer1
Antal mødegange1
AfdelingAOF Gentofte · Gladsaxe · Lyngby-Taarbæk

Kursusdage

19-11-2018 Mandag 11:00  -  13:30

Faktaoplysning

Bemærk Arrangementet omfatter entré og foredrag i lejligheden. Og efter besøget går vi på Kanal cafeen og nyder 1 glas vin og et stykke med laks.

Praktiske oplysninger


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.