Viden, udvikling og samvær
2860 SøborgVælg område
Vis underviser

Underviser

Arrangeret af Pia Mengel
Ledige pladser

Gotland, Visby, Kalmar og Veksjö

Ved spørgsmål ring til 39 69 33 33

Vi begynder miniferien med at kører tværs over Skåne til Kalmar, hvor vi gør et ophold på ca. 3 time. Her kan man besøge Domkirken og fæstningen efter ønske. Kl. 21.00 afgår færgen fra Oscarshaman mod Visby, hvor turen slutter ved vor base på Gotland: Tofta Strandpensionat. Vi skal bo 3 nætter på stedet, der ligger lidt udenfor Visby, lige ned til en af verdens fineste badestrande med lunt vand. Gotland er Sveriges største ø. Øen var oprindelig dansk, men vi tabte den til svenskerne i 1645. Allerede i stenalderen blev øen blev befolket, og der er gjort mange fund på øen fra sten-og bronzealderen samt fra vikingetiden. I 2012 fandt man endnu en stor sølvskat på 10 kg. Fra Vikingetiden, så mon ikke øen er et besøg værd. Middelalderbyen Visby er en totalt fredet by og helt uden biler. Byen er desuden omgivet af en 3 km lang bymur, der markerer byens opståen i 1200 tallet, og i 1995 kom den på UNESCO´s liste over Verdenskulturarv. Dag 2: Første dag på Gotland koncentrerer vi os om Visby, hvor vi har en hyggelig formiddag med besøg i bl.a. øens domkirke og botaniske haven, hvorefter der bliver et par timer til at udforske museer, cafeer og forretninger. Over middag kører vi ud på den sydlige del af øen, hvor vi bl.a. besøger Roma, øens gamle kongsgård , og Asger Jorns grav, der ligger ved Görtlingbo. Også ved middelaldergården Katholt, gøres der et ophold. Dag 3: kører vi nordpå rundt på øen, stopper ved Högklint med et fantastisk kig ind over Visby, og videre til Galgebakken, før vi fortsætter til Fårösund og sejler over til Farö. Vi kører op langs raukekysten med de fantastiskesandstens formationer og standser et par steder undervejs for at studere raukerne på nærmere hånd. Efter raukebesøgene skal vi besøg i Fårö kirken med Bergmanns grav inden frokosten indtages i nedlagt militærforlægning. Denne dag er frokost og drikkevarer inkluderet i turen. Efter besøget på Fårö kører vi tilbage til Visby, hvor der vil være et par timer på egen hånd, inden vi kører ud til Tofta Strandpensionat. Dag 4: Sidste dag sejler vi tilbage til fastlandet hvorefter vi kører til Veksjö. Her har vi ca. 2 timers ophold, således at både Unvandrermuseet og den særprægede kirke kan besøges. På hjemturen gøres der ophold for at spise aftensmad.

Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 14-08-2021, kl. 10:30

Ugedag Lørdag, Søndag, Mandag, Tirsdag
Holdnr2127563
Adresse Hellerup Station
Ryvangs Allé 79
2900 Hellerup
LokaleVed busserne
Holdtimer6
Antal mødegange4
AfdelingAOF Gentofte · Gladsaxe · Lyngby-Taarbæk

Kursusdage

14-08-2021 Lørdag 10:30  -  00:00
15-08-2021 Søndag 07:00  -  21:00
16-08-2021 Mandag 07:00  -  21:00
17-08-2021 Tirsdag 07:00  -  20:30

Faktaoplysning

Bemærk Teknisk rejsearrangør er Lyngby Turistfart. Medlem af rejsegarantifonden nr. 242. Rejsen omfatter bus tur-retur fra Hellerup Station. Dansk guide på hele turen. Rjsefolder med alle detaljer om besøgsstederne på turen. 3 overnatninger i delt dobbeltværelse på Tofta Strandpensionat, 3 middage eksklusiv drikkevarer, 3 gange morgenmad - nr. 3 er på færgen hjem), 1 frokost inklusiv drikkevarer samt busforplejning alle dage. (EV kan bestilles mod tillæg på 750 kr.- henvendelse gladsaxe@aof.dk). HUSK passet!

Praktiske oplysninger


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.