Viden, udvikling og samvær
2860 SøborgVælg område
Vis underviser
Arrangeret Af Pia Mengel
Ledige pladser

Verdensarv, Jellinge, Christiansfeld, Uhre -2 dage

Ved spørgsmål ring til 39 69 33 33

[url|https://gladsaxe.aof.dk/public/dokumenter/afdelinger/gladsaxe/Verdensarv-Jellinge-Christiansfeld%20og%20Uhre.pdf|Se rejsebeskrivelse - klik her|
Vi kan være stolte af at Danmark har syv ting på UNESCOS liste over verdensarv. Og to af disse ligger i Midtjylland- Jellingestenene og Christiansfeld med Brødremenigheden. I den lille by Uhre ligger en 100 år gammel landsbykirke, som få kender, men som mange burde stifte bekendtskab med grundet dens fantastisk indre. Kirken blev tegnet af arkitekterne Ulrik Plesner og V. Monrad, og blev indviet d. 2. august 1920. I 1993 gennemgik kirken en større renovering og resultatet er blevet, intet mindre end, fantastisk. Den stråler af mange lyse og glade farver og der er også en fantastisk glasmosaik udført af kunstneren Helle Scharling. Vi får en grundig indføring i denne specielle kirke, samtidig med at vi besøger kirkegården, som er en oase af skønhed i den lille by Uhre. Byen byder også på et Møllemuseum, der ligger i den gamle hollandske mølle fra 1843. Møllen arbejdede helt frem til 1950. Efter dette besøg skal vi atter tilbage til fordums tid, hvor kolonialvarer blev handlet over disken, da Uhre har indrettet et købmandsmuseum i den gamle købmandsgård fra 1850. Frokost indtages på restaurant Tankefryd (for egen regning) og herefter kører vi til Brande, hvor vi skal overnatte på hotel Dalgas, hvor middag og morgenmad serveres. Der vil være tid på egen hånd til at udforske byen, der er berømt for sine gavlmalerier, nogle malet i 3D-format og flere spektakulære skulpturer. Næste dag kører vi til Jellinge, hvor vi skal besøge både Danmarks dåbsattest- Jellingestenene, Jellinge kirke og Jellinge museum. Den anden af Jyllands UNESCO-verdensarv er Christiansfeld, hvor Brødremenigheden har holdt til siden slutningen af 1700-tallet. Her bliver vi guidet rundt af en af sognebørnene og ser bl.a. kirken og menighedshuset. I 2019 åbnede Clay keramikmuseum ved Middelfart. Her er meget fine samlinger af keramisk kunst, kunsthåndværk, glaskunst og design. Besøget her inkluderer også en frokost i stedets hyggelige café. Udførligt rejseprogram kan rekvireres/ses på hjemmesiden i løbet af foråret 2020. Teknisk rejsearrangør: Lyngby Turistfart A/S. Medlem af Rejsegarantifonden nr. 242.

Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 31-07-2020, kl. 08:00

Ugedag Fredag, Lørdag
Holdnr2027543
Adresse Hellerup Station
Ryvangs Allé 79
2900 Hellerup
LokaleVed busserne
Holdtimer3
Antal mødegange2
AfdelingAOF Gentofte · Gladsaxe · Lyngby-Taarbæk

Kursusdage

31-07-2020 Fredag 08:00  -  22:00
01-08-2020 Lørdag 08:00  -  18:45

Faktaoplysning

Bemærk Rejsen omfatter bus og guide tur-retur, Overnatning på Hotel Dalgas i db.-værelse - enkeltværelse kan bestilles mod tillæg på 200 kr.. Halv pension ekls. drikkevarer. Busforplejning begge dage- kaffe, sandwich dag 1 og sødt dag 2. Lokal guide i Uhre kirke og kirkegård. Lokal guide i Christiansfeld Alle entreer. Rejseprogram kan rekvireres fra februar 2020. Detailjeret rejseprogram udleveres på turen. OBS:Tilmelding og betaling for rejser er bindende fra 6 uger før turens startdato. Teknisk rejsearrangør: Lyngby Turistfart A/S. Medlem af Rejsegarantifonden nr. 242.

Praktiske oplysninger


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.