Viden, udvikling og samvær
2860 SøborgVælg område
Vis underviser
Arrangeret Af Pia Mengel
Ledige pladser

Sofiero, Lineas Trädgaard mm FRE 29/5:

Ved spørgsmål ring til 39 69 33 33

Tæt ved Helsingborg ligger den tidligere kongelige sommerresidens Sofiero omgivet af en skøn park. Stedet blev sommerresidens for den svenske Kong Gustav VI og Kronprinsesse Margaretha, der var Dronning Ingrids forældre. Dronning Ingrids far var meget haveinteresseret og især de smukke rhododendron havde hans store interesse -og det bærer haven heldigvis præg af og kan nydes i dag. Stedet er nemlig offentligt tilgængeligt og netop i maj måned blomstrer de mere end 10.000 smukke rhododendron. Ud over rhododendron rummer parken mange andre overraskelser og megen skønhed, som fx Dronning Silvias blomstersmykke - en gave fra det svenske folk samt et ny bed lavet i anledning af Kong Gustav XVI´s fødselsdag i 2016- et orangeri og vinhus samt Dronning Ingrids legehus. Det er også muligt at besøge selve slottet, hvor det royale liv udfoldede sig i fordums tid. I bussen vil AOF´s Pia Mengel fortælle om den smukke have og lidt om slottets historie. I parken vil en dansk guide tage os med rundt og fortælle uddybende om parken og slottet. Efter vores besøg kører vi videre til Linea Trädgårds café, hvor vi skal spise en dejlig frokost med bl.a. hjemmedyrkede grøntsager. Dernæst fortsætter vi mod Höganäs til Nyhamnslänge for at besøge Søstrene Lundgren, som vil servere kaffe og hjemmebagt kage for os. Turen går over Helsingør- Helsingborg med smukt kig til Kronborg.

Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 29-05-2020, kl. 08:45

Ugedag Fredag
Holdnr2026523
Adresse Hellerup Station
Ryvangs Allé 79
2900 Hellerup
LokaleVed busserne
Holdtimer1,5
Antal mødegange1
AfdelingAOF Gentofte · Gladsaxe · Lyngby-Taarbæk

Kursusdage

29-05-2020 Fredag 08:45  -  17:00

Faktaoplysning

Bemærk Arrangementet omfatter: bus og guide tur-retur fra Hellerup Station til Sofiero i Sverige. Færge Helsingør - Helsingborg. Intern guide i Sofiero. Entré til Sofiero, Frokost med salat, brød og isvand. Kaffe og kage HUSK passet! OBS: tilmelding til og betaling for busture er bindende fra 6 uger før arrangementsdatoen.

Praktiske oplysninger


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.