Viden, udvikling og samvær
2860 SøborgVælg område
Vis underviser
Lisa Elsbøll
Få ledige pladser

Vikinger i Skåne

Ved spørgsmål ring til 39 69 33 33

Den helt specielle tur starter med et besøg på Foteviken Viking Museum ved Falsterbo Næs i Sydskåne. Museet er en rekonstruktion af et vikingesamfund i tiden efter Slaget ved Foteviken 1134, hvor den danske kong Niels tabte til den skånske oprører Erik Emune. Museet består af ca. 20 huse og gårde omsluttet af en vold, et mindre antal både og historiske værksteder. Museet ligger tæt ved strandkanten og giver et klart indtryk af Foteviken var en blomstrende handelsplads. Vi vil møde både ansatte og frivillige som glødende fortæller om og viser livet i et vikinge-samfund. Vi får en rundvisning og slutter af med frokost. Efter frokost forsætter vi til Trelleborg, hvor man i 1988 fandt spor af en ring-borg - en Trelleborg. Anlægget er til dels genskabt i 1995 og ligger nu midt i et boligområde i den moderne by Trelleborg. Vi besøger området, som også har en vikingegård og et middelalderhus. Fra Trelleborg går turen til Uppåkra udenfor Lund. Her er Skandinaviens største, fundrigeste og nyeste udgravninger af en jernalderby - Skånes vigtigste by i jernalder og vikingetid. Dog tabte Uppåkra med tiden til Lund, som blev stor og mægtig som kirkeligt centrum i Norden. Uppåkra blev bogstaveligtalt med tiden dækket af jord og der var ikke efter-ladt meget på skrift om dens storhed. Men i 1997 fandt arkæologer de første tegn på at her lå den største handelsplads i 1000-tallets Skåne. Der graves forsat i Uppåkra og ny viden kommer til. Vi få en guidet tur og slutter af med kaffe og kage før vi kører mod Danmark. Vores kulturhistoriker Lisa Elsbøll er med på hele turen.

Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 08-06-2019, kl. 08:30

Ugedag Lørdag
Holdnr925101
Adresse Hellerup Station
Ryvangs Allé 79
2900 Hellerup
LokaleVed busserne
Holdtimer2
Antal mødegange1
AfdelingAOF Gentofte · Gladsaxe · Lyngby-Taarbæk

Kursusdage

08-06-2019 Lørdag 08:30  -  18:00

Faktaoplysning

Bemærk Turen omfatter, bus og guide tur-retur, guidet rundvisning i Fotevik, entre til Trelleborg, guidet rundvisning i Uppåkra, frokost samt kaffe og kage.

Praktiske oplysninger


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.