Viden, udvikling og samvær
2860 SøborgVælg område
Vis underviser
Pia Mengel
Ledige pladser

Mønsted Kalkgruber - bustur

Ved spørgsmål ring til 39 69 33 33

Kalkgruber er huller i overfladenært kalklag, hvor man i mange 100 år har brudt kalk. Indtil 1872 drev bønderne i Mønsted minevirksomhed, hvorefter Mønsted kalkværk overtog rettighederne og fortsatte brydningen indtil 1953. I dag bruges hulerne ikke til minedrift, men er blevet en stor turistattraktion. Arla har spottet de helt særlige forhold, der er i hulerne, og har lejet et stort areal til brug for lagring og opbevaring af deres populære ost Riberhus Grubeost. Hulerne er meget spændende og unikke at opleve. Flagermusene, både den almindelige vandflagermus og den mere sjældne damflagermus, har spottet stedet til et godt sted for parring og efterfølgende "vinterlogi" i dvale. Vi bruger ca. 2½ time i gruberne, noget af tiden med guide, hvorefter vi kører til Mønsted Kro, som kan dateres tilbage til 1534/1849 for at spise frokost, inden vi begiver os hjem til Hellerup igen.

Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 01-09-2018, kl. 08:00

Ugedag Lørdag
Holdnr825063
Adresse Hellerup Station
Ryvangs Allé 79
2900 Hellerup
LokaleVed busserne
Holdtimer2
Antal mødegange1
AfdelingAOF Gentofte · Gladsaxe · Lyngby-Taarbæk

Kursusdage

01-09-2018 Lørdag 08:00  -  20:00

Faktaoplysning

Bemærk Arrangementet omfatter bus med guide t/r, entré til Mønsted Kalkgruper, guidet rundvisning, en stykke lunt smørrebrød med 1 glas vin på Mønsted Kro samt kaffe i bussen.

Praktiske oplysninger


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.