Viden, udvikling og samvær
2860 SøborgVælg område
Vis underviser

Underviser

.
Få ledige pladser

Vinens verden

Ved spørgsmål ring til 44 91 91 11

Vin - en verden af foranderlighed: Nu 6 foredrag/vinsmagninger - igen med nye "ansigter". Vi skal igen besøge steder, som du nok kender - men høre om og smage vin fra områder, du måske ikke ved så meget om. Vinene er hentet flere steder fra - og de kan som oftest ikke købes i normale supermarkeder. Hver gang smager vi 5-7 vine, hvor der er god sammenhæng mellem pris og kvalitet. Du får historierne bag de enkelte vine og producenter, men også de gode "vinhistorier" bag. Også om druesorter, jordbund, klimaforhold, vinifikation, smagning, opbevaring m.v. Alle "vinfolkene" har proptrækkeren klar og snakketøjet i orden.

NB! Udgift til vin er inkluderet i prisen. Husk hver gang at medbringe 2 vinglas.

2018:
4. okt.: Californien v. Anja Clarke, California Wine
Anja Clarke har i de sidste 15 år boet i Californien sammen med sin canadiske mand. Interessen for vin begyndte, da hun som tennisdommer rejste rundt i verden og smagte på de lokale druer.
Med bopæl i Californien er det ikke svært at udforske den lokale vinindustri. Men i Danmark savnede hun at kunne købe rigtig gode californiske vine fra de små producenter - og til fornuftige priser. Derfor oprettede hun eget importfirma i 2010. Hun importerer nu vine fra mange små producenter, som laver nogle af de bedste vine i Californien. Og druerne kender vi jo - Pinot Noir, Zinfandel, Chardonnay m.v. - alsidigheden er stor i dette kæmpe vinland.


1. nov.: Spaniens kendte og ukendte vinområder v. Jan Pedersen, Value Wine
Jan Pedersen og Michael Friis startede Value Wine i 2006. De er i dag hvad man vil kalde en "stor garageimportør". Der satses meget på Spanien, da man her kan få de bedste vine, når der ses på såvel pris som kvalitet - altså "value deals". Der satses derfor på vin fra de små producenter, der for det meste laver god vin til rimelige priser. Deres "huse" scorer da også typisk høje point, har en unik historie og er blandt de bedste i deres område.
Spanien har de sidste 5-10 år været blandt de allermest berømmede vinlande blandt verdens bedste vinanmeldere. Der er faktisk mere end 60 dedikerede vinområder i landet - så der er meget andet end Rioja og Ribera del Duero og Tempranillo-druen


6. dec.: Julevin og Champagner v. Direktør Carsten Johnsen, Bichel Wine
Læsere af vinanmeldelser vil vide, at Bichel's vine er hyppige topscorere i disse spalter. Og ikke uden grund, for Bichel Vine er velkendt i restaurations- og gourmetkredse for deres specialviden om at koble vin og mad. Få her forklaringen på, hvorfor blandt andet julens mad stiller helt særlige udfordringer til vinene. Carsten vil tage os med rundt i et generøst udvalg af vine og præcisere hvilke elementer, der gør eksempelvis Chateauneuf-du-Pape og Amarone velegnede til julebordet.
Og ikke nok med det - ugen efter fejrer vi nytår, og så skal champagnen flyde. Men behøver den koste en "bondegård" - eller kan mindre gøre det? Få historien om Champagne og smag forskellene.
Vi forsøger med denne aften at ramme højtidernes krav.
2019:

10. jan.: Det sydvestlige Tyskland v. Robert og Peter, Vinbutikken, Roskilde
Baden er Tysklands sydligste vinområde og er defineret som anbaugebiet (kvalitetsregion). Et anbaugebiet rummer mange bereich (distrikter).
Der findes ca. 16.000 ha vinmarker, der strækker sig fra Baden Baden i nord til Basel i syd. Produktionen er på ca. 1.2 mio. hektoliter.
I den nordlige del minder vinene lidt om Frankenvine, medens det i de sydlige dele er sorter fra Bourgogne - specielt i regionen Kaiserstuhl,
Druesorterne er mange: Riesling, Spätburgunder (Pinot Noir) Weissburgunder, Chardonnay m.fl.
Vi skal smage flere slags vine, der tilsammen viser regionens mangfoldighed.

7. feb.: Pinot Noir fra hele verden v. Lars Reitz Petersen, Grand Cru Wine
Nogle af verdens største vine laves på Pinot Noir-druen. Fyldige rødvine med en parfumeret aroma, som kan udvikle sig med alderen. Det er en vanskelig drue, som kræver et køligt klima, et lille udbytte og et grundigt markarbejde. Den åndelige hjem er Bourgogne, men den dyrkes flere andre steder med held -fx i Oregon, Californien og New Zealand. Vinene herfra er mere "pålidelige" end de franske, men når sjældent de samme "højder". Pinot Noir druer indgår i øvrigt også i fremstillingen af champagne. Romané Conti skal vi ikke smage - men mindre kan også gøre det. Vi tager på en rundrejse ud i "den blå Pinot Noir verden".

7. mar.: Rhonedalens vine v. Lars Møller, The wine Company
En region med store kontraster. Hvor den nordlige del er kølig, reserveret og fornem og viserforskellige nuancer af en enkelt rød drue, er den sydlige del modsætningen: varm, sprudlende, upoleret og med en myriade af druesorter. Floden Rhône binder dem smukt sammen.
Skulle man lave en "smagekasse" burde den måske rumme vine fra Côte Rotie, Cornas, Hermitage, Saint-Joseph, Gigondas og Chateauneuf-Du-Pape. Men der er mange flere. Lars Møller har Rhône-vine som speciale, så du kan trygt regne med flere "overraskelser".

Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 03-10-2019, kl. 19:15

Ugedag Torsdag
Holdnr295031
Adresse Herlev Gl. Skole
Herlev Bygade 92A
2730 Herlev
LokaleSalen
Holdtimer6
Antal mødegange6
AfdelingAOF Herlev

Kursusdage

03-10-2019 Torsdag 19:15  -  21:15
07-11-2019 Torsdag 19:15  -  21:15
05-12-2019 Torsdag 19:15  -  21:15
09-01-2020 Torsdag 19:15  -  21:15
06-02-2020 Torsdag 19:15  -  21:15
05-03-2020 Torsdag 19:15  -  21:15

Faktaoplysning

Praktiske oplysninger


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.