Viden, udvikling og samvær
2860 SøborgVælg område
Vis underviser
Pia Mengel
Ledige pladser

Bakkehuset og Søndermarken

Ved spørgsmål ring til 39 69 33 33

Vi begynder i Bakkehuset på Frederiksberg. I bygningen, der tidligere var en kro, holdt værtsparret Kamma og Knud Lyne Rahbeck litterære saloner, som startede med romantikken og fortsatte gennem hele guldalderen. H.C. Andersen, Ingemann, Grundtvig og Blicher hørte til kredsen, der kom i huset ved foden af Valby Bakke. Vi skal høre lidt om stedet, dets brugere og ægteparret Kamma og Knud, hvis ægteskab var barnløst, men til gengæld fyldt med kærlighed til kunst, kultur og litteratur. Det var et fristed for flere af den danske guldalders største personligheder. I vinteren 2017 fik haven et løft, og i det lille orangeri er der åbnet en cafe, hvor vi kan nyde en kop kaffe (ikke medregnet i prisen). Efter besøget i Bakkehuset går vi over i Søndermarken, Danmarks første romantiske parkanlæg, for at udforske den gamle park. Her skal vi høre om Oehlenschlægers natlige vandring, inden han skrev Guldhornene. Vi vil også komme til Solberg, hvor den unge H.C. Andersen begyndte sin vandring mod berømmelse.
Der er flere overraskelser med i parkvandringen, som først afsløres under turen.

Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 20-04-2018, kl. 13:00

Ugedag Fredag
Holdnr822123
Adresse Bakkehuset
Rahbeks Alle 23
1801 Frederiksberg C
LokaleVed indgangen
Holdtimer1
Antal mødegange1
AfdelingAOF Gentofte · Gladsaxe · Lyngby-Taarbæk

Kursusdage

20-04-2018 Fredag 13:00  -  15:45

Faktaoplysning

Bemærk Arrangementet omfatter entré til Bakkehuset med guidet rundvisning v/Pia Mengel. Guidet parkvandring i Søndermarken til Solberg. Der er mange overraskelser med i parkvandringen, som først afsløres under turen. Denne tur foregår med ekstern guide.

Praktiske oplysninger


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.