Viden, udvikling og samvær
2860 SøborgVælg område
Vis underviser
Pia Mengel
Ledige pladser

Rosenborg Slot og kronjuvelerne

Ved spørgsmål ring til 39 69 33 33

Siden 1400 tallet har Danmarks monarker holdt til i København. Den driftige kong Christian IV boede på Københavns slot, men fandt det for trangt og umoderne. Derfor påbegyndte han at opføre et lille lystslot i 1604. 30 år efter var slottet færdigt, og det blev i et par årtier ramme om et kongeligt hofliv, dog mest om sommeren. Som årene gik, blev det lille lystslot mest brugt til opbevaring af kongelige klenodier og værdier. I begyndelsen af 1800-tallet blev stedet omdannet til museum for den kongelige slægt, og det er, hvad slottet bruges til selv i vore dage. Slottet rummer uvurderlige skatte, bl.a. verdens fineste samling af sølvmøbler, masser af rav og elfenben samt de kronjuveler, dronning Margrethe II "lufter" ved særlige lejligheder. Slottet har netop afsluttet en grundig renovering, hvor der bl.a. er kommet et nyt mønstret marmorgulv i Riddersalen. Vi skal besøge alle etagerne, mens vi foretager en rejse tilbage i tiden og hører om rigets konger fra Christian IV til og med Frederik VII. Herefter går vi ned i det nye elfenbens- og ravkammer for at slutte af i det allermest hellige, Regalie rummet. Vi vil også høre om nogle af slottets brugere og gå rundt i den rekonstruerede urtegårdshave med plantearter, der går tilbage til 1500-tallet.

Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 18-03-2018, kl. 11:00

Ugedag Søndag
Holdnr822043
Adresse Rosenborg Slot
Øster Voldgade 4A
1350 København K
LokaleHovedindgang
Holdtimer1
Antal mødegange1
AfdelingAOF Gentofte · Gladsaxe · Lyngby-Taarbæk

Kursusdage

18-03-2018 Søndag 11:00  -  13:00

Faktaoplysning

Bemærk Vi skal besøge alle slottets etager og høre om rigets konger. Herefter går vi ned i det nye elfenbens- og ravkammer for at slutte af med Regalie-rummet. Vi vil også gå rundt i den rekonstruerede urtegårdshave

Praktiske oplysninger


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.