Viden, udvikling og samvær
2860 SøborgVælg område
Vis underviser
Lisa Elsbøll
Venteliste

Samsø med smag

Ved spørgsmål ring til 45 80 19 00

Vi sejler fra Kalundborg til Ballen og tager vores bus med ombord på færgen, hvor der serveres kaffe/the og rundstykke. Vores lokaleguide står på færgen i Ballen og byder os velkommen.
Vi starter med en rundtur på Sydøen. Bussen passerer Nørreskifte og kører en tur igennem den lille landsby Ørby, som i "gamle dage" var landarbejdernes by.

Derefter køres der forbi godset Brattingsborg, hvor guiden kort fortæller om godsets historie og drift i dag. Herefter går vejen gennem Kolby og siden forbi Samsø Syltefabrik. Der bydes på en smagsprøve fra Samsø Bær af snapsen "HAL ELLER" enten i bussen eller ved første stop. Bussen ankommer til Permelille, der er øens højest beliggende by. Her besøges Svanegaarden fra 1877, hvor Samsø Gårdbutik er indrettet i de gamle længer.
Der fortælles om gården, vandtårnet, mindestenen og virksomhedens historie, bl.a. om de landskendte uldprodukter fra egen produktion. Der vil derefter være ølsmagning, hvor gæsterne får mulighed for at smage øl fra Samsøs lokale bryggeri, der kun forhandles på Samsø. Herefter er der tid til at kigge rundt i den 500 m2 store gårdbutik samt i Baghuset og Galleri 18 med værker af Grethe Henriksen og Lasse Weimann, der ligger lige ved Svanegaarden.

Efter Permelille kører bussen gennem Tranebjerg, hvor vi blandt andet passerer Examvision, Samsø Grønt og Anton Rosens hus. Guiden fortæller om de forskellige steder, inden vi ser Tranebjerg kirke, der er en af Danmarks største landsbykirker, og som adskiller sig bl.a. ved et kraftigt middelaldertårn.
Bussen kører fra Tranebjerg til restaurant Perlen i Sælvig, hvor der venter en udsøgt frokost med særlig fokus på de skønne råvarer fra Samsø. Kokken præsenterer maden, og der serveres, blandt meget andet, en særlig Samsø kartoffelmad.

Efter frokost tager vi med bussen på Ø-rundfart på Nordøen, hvor vi kommer gennem flere af øens 22 idylliske landsbyer. Blandt andet kommer vi forbi Kanhave Kanalen, Stauns Fjord samt det meget smukke gadekær og klokketårn i Nordby. Guiden fortæller historien om de forskellige steder, som passeres.

Efter Nordøen kører bussen til havnebyen Ballen, hvor vi besøger den gamle butik "Smagen af øen". Butikken ligger på en af landets ældste købmandsgårde fra 1844. Her inviteres til vinsmagning af lokal-dyrket og produceret vin fra Samsø Vinsyndikat. Der er også mulighed for at smage økologisk ost fra øens lokale mejeri.
Derudover bydes der på ideer til årstidernes salater, hvor vi benytter produkter fra flere af øens producenter. Der bydes på en kop kaffe/the. Kaffen er helt frisk ristet på øens eget kafferisteri. Har man lyst, kan der smages en snaps eller likør fra en af øens to producenter.
Slutteligt kan det anbefales at gå en tur i haven på Købmandsgaarden og besøge havehuset som Holger Drachmann og hans kone besøgte i 1800-tallet.

Bussen kører fra Ballen havn retur til færgen. Guiden siger tak for i dag - vi og bussen tager færgen tilbage til Kalundborg.

Prisen er inkl. Bus, færge, smagsprøver, morgenkaffe, frokost, kaffe og guider

Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 06-10-2017, kl. 07:00

Ugedag Fredag
Holdnr721117
Adresse Lyngby
Lyngby station
2800 Kgs. Lyngby
LokaleBag stationen
Holdtimer1
Antal mødegange1
AfdelingAOF Nordsjælland

Kursusdage

06-10-2017 Fredag 07:00  -  21:00

Faktaoplysning

Bemærk Prisen er inkl. Bus, færge, smagsprøver, morgenkaffe, frokost, kaffe og guider

Praktiske oplysninger


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.